Pavićević: Pregovori o povećanju zarada u prosvjeti u drugoj polovini avgusta
Zvonko Pavićević

Pavićević: Pregovori o povećanju zarada u prosvjeti u drugoj polovini avgusta

Sindikat prosvjete Crne Gore poslao je Ministarstvu predlog uvećanih koeficijenata zarada i očekuju da će pregovori o povećanju plata zaposlenih biti nastavljeni u drugoj polovini avgusta, rekao je predsjednik SPCG Zvonko Pavićević.

Pavićević je rekao Agenciji MINA da su pregovarački timovi Ministarstva i Sindikata prosvjete formirani, da su već održani prvi sastanci i da su timovi SPCG tražili povećanje zarade u prosjeku za deset odsto, smatrajući da je to minimum.

Prema njegovim riječima, prilikom posjete ministra prosvjete Damira Šehovića predočili su u kakvom položaju se nalaze prosvjetni radnici, uz ključnu činjenicu da su njihove zarade niže u odnosu na zarade na državnom nivou.

„Na osnovu javnog iznošenja stava ministra da je obrazovanje prioritet i da će uraditi sve po tom pitanju, uslijedilo je ponovno iniciranje Sindikata na izmjene Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete u dijelu koeficijenata zarada", objasnio je Pavićević.

Sindikat će, istakao je Pavićević pratiti pregovore i razmatrati sve oblike borbe u skladu sa Statutom i zakonom.

On je kazao da se nada da će se nešto uraditi po tom pitanju, jer to, kako je kazao Pavićević, potvrđuju i odgovori premijera Duška Markovića na poslanička pitanja u kojima je najavio razgovor o povećanju plata.

Pavićević je rekao da je na sastanku, prije par mjeseci Marković upoznat sa nezadovoljstvom prosvjetnih radnika i lošim materijalno-socijalnim položajem u društvu.

On je napomenuo da se zarade u prosvjeti nijesu povećavale u proteklih četiri godine i realni rast cijena i evidentirana inflacija urušili su ionako skromne zarade prosvjetnih radnika.

„Bićemo istrajni u zahtjevu za povećanjem zarada za prosvjetne radnike“, poručio je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.