FZO uveo nove standarde poslovanja
Čirgić

FZO uveo nove standarde poslovanja

Fond za zdravstveno osiguranje uveo je standarde ISO:9001 i ISO:27001 za kontrolu integrisanog sistema upravljanja kvalitetom i sigurnosti informacija u sektoru za informacione tehnologije (IT) Fonda, saopštili su iz te ustanove, prenosi Pobjeda.

Kako navode, kroz višemjesečni rad, obezbijeđena je potpuna usklađenost postojećeg sistema upravljanja sa zahtjevima standarda, definisani procesni modeli koji obuhvataju sve procese u IT-u i životnom ciklusu informacionog sistema i obezbijeđena interakcija tih procesa sa ostalim procesima u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Direktor Fonda Sead Čirgić kazao je da je implementacija standarda ISO prvi korak u namjeri da se svi poslovni procesi Fonda standardizuju.

“Na ovaj način značajno podižemo standarde u funkcionisanju Fonda i bitno utičemo i na procese u sektoru zdravstva. Cilj nam je standardizacija ukupnog poslovanja Fonda, zbog čega nastavljamo sa aktivnostima za unapređenje i svih ostalih poslovnih procesa u Fondu, čime ćemo obezbijediti veći nivo kvaliteta rada, efikasnosti i transparentnosti sa krajnjim efektima u mnogim segmentima našeg zdravstvenog sistema”, naveo je Čirgić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.