Ilustracija

"Narko dileri su teroristi, ubijajte ih snajperima"

Ultradesničarski guverner brazilske države Rio de Žanerio Vilson Vicel uporedio je narko dilere sa teroristima i nacistima.

Vicel je policiji poručio da ih ubija snajperima iz helikoptera. Kako navodi Rojters, on je postao guverner zahvaljujući svojoj oštroj retorici i savezništvu sa predsjednikom Brazila Žairom Bolsonarom.

Upitan da li vjeruje da će postati predsjednik, Vicel je odmah odgovorio da u to ne sumnja, iako nije rekao kada će se kandidovati.

U Rio de Žaneiru došlo je do pada stope ubistava od otkad je Vicel došao na poziciju guvernera 1. januara. Prema podacima Rojtersa, u Riju je zabilježeno oko 25 odsto manje ubistava nego u istom periodu prošle godine. Međutim, agencija navodi da je porastao broj slučajeva u kojima je politica koristila smrtonosnu silu i to gotovo za petinu.

Vicelovi kritičari kažu da je njegova retorika policajcima dala dozvolu da ubijaju. "Niko ne želi da ubija bandite. Želimo da ih uhapsimo. Međutim, moraju da znaju da dolazimo surovo. Kada dođemo, ili se predaju ili umru", rekao je Vicel.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.