Crnogorci iz Buenos Ajresa obilježili 13. jul
Foto: Crnogorsko-argentinskafondacija.me

Crna Gora u srcu

Crnogorci iz Buenos Ajresa obilježili 13. jul

U zlatnom salonu kulturnog centra Buenos Ajresa 13. jula crnogorska zajednica iz tog grada proslavila je Dan državnosti Crne Gore.

Tokom ceremonije, prisutnima su se obratili direktor za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Argentine Klaudio Đakomino, ambasador Crne Gore u Argentini Srđan Stanković, doskorašnji ambasador Gordan Stojović, kao i predsjednik crnogorske zajednice Buenos Ajresa Emilio Ognjenović.

Program ceremonije je vodio Huan Vladimir Martinović.

"Ova zajednica je prvi put dodijelila nagradu Sveti Jovan Vladimir koju je pokrenuo njen upravni odbor. Nagrada ima za cilj prepoznavanje svih onih Crnogoraca koji se ističu po svojim vrijednostima i posvećenosti ovoj istituciji, kao i zajednici uopšte.

Gustavo Cozzi, prvi dobitnik pomenute nagrade, posthumno je nagrađen.

ARG2

Foto: Crnogorsko-argentinskafondacija.me

Kao član crnogorske zajednice Buenos Ajresa bio je veoma posvećen njenim aktivnostima.

Iako njegovo porijeklo nije bilo crnogorsko on je bio ujedinjen sa Crnom Gorom preko svoje supruge Nore Gopčević koja je porijeklom Crnogorka. Predsjednik zajednice, Emilio Ognjenović je naglasio da je Gustavo bio odličan saradnik koji je svojom ljubavlju prema Crnoj Gori i solidarnošću prema zajednici, uspio da osvoji srca svih onih koji su imali priliku da ga upoznaju", navedeno je na sajtu Crnogorsko - argentinske fondacije.

Tom nagradom odlikovan je i Gordan Stojović, bivši ambasador Crne Gore u Argentini, za sve aktivnosti koje je realizovao i koje realizuje, a koje se tiču povezivanja i organizovanja potomaka Crnogoraca u Latinskoj Americi, kao i njihovo povezivanje sa matičnom zemljom.

Najljepše momente ove ceremonije zabilježio je fotograf Miloš Deretić, član zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.