Urušila se trospratnica, poginulo 12 osoba
Foto: AP

Indija

Urušila se trospratnica, poginulo 12 osoba

U urušavanju trospratne zgrade nakon monsunske kiše u Indiji poginulo je 12 osoba, među kojima 11 vojnika i jedan civil, saopštili su danas zvaničnici novi bilans žrtava.

Zvaničnik Nacionalnih snaga za reagovanje na katastrofe rekao je da spasioci tragaju za još dvije ili tri osobe koje se vode kao nestale.

Poginuli vojnici su bili na slavlju u restoranu u prizemlju zgrade u Solanu, gradu u saveznoj državi Himačal Pradeš, koja se urušila.

Zvaničnici su rekli da je 31 osoba spasena, među kojima i nekoliko vojnika.

Više od 70 spasilaca i 40 vatrogasaca čistili su područje na kom se dogodila nesreća.

Urušavanje zgrada je uobičajeno u Indiji za vrijeme monsunske sezone koja traje od juna do septembra, jer su mnoga zdanja nestabilna, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.