Blokiraće gradnju petlje Smokovac ako im se ne ispune uslovi

Blokiraće gradnju petlje Smokovac ako im se ne ispune uslovi

Vlasnici lokacija na kojima treba da počne izgradnja prve faze petlje Smokovac, na dionici autoputa Podgorica-Kolašin, uputili su Vladi listu zahtjeva bez čijeg ispunjenja neće dozvoliti početak gradnje, pišu Vijesti.

Peticiju upućenu premijeru Dušku Markoviću, ministrima saobraćaja i održivog razvoja i turizma, Osmanu Nurkoviću i Plavu Raduloviću, i direktoru jedinici za izgradnju autoputa u Monteputu, Goranu Vujoviću potpisalo je 59 vlasnika lokacija na kojima treba da počne gradnja.

Najveći dio lokacija, prema prilogu u govora od 12. aprila, Vlada je trebalo da ekspropriše i ustupi izvođaču do 1. jula, a ostalo do 1. avgusta.

Rok za završetak izgradnje petlje je 30. septembar naredne godine.

Na pitanje Vijesti da li su te lokacije ustupljene izvođaču i kasni li se sa tim pripremnim poslovima, iz Ministarstva saobraćaja je odgovoreno da je izvođač radova shodno planiranoj dinamici počeo sa pripremnim i trajnim radovima na tom objektu.

Vlasnici lokacija kazali su da odgovore od Vlade očekuju do 20. jula i da će, a ako ih ne dobiju ili se ne postigne dogovor o njihovom ispunjenju, organiozovati proteste, koji će onemogućiti izgradnju te pristupne saobraćajnice na budući autoput.

Oni su rekli da nijesu dobili nikakve garancije od investitora, da su uznemireni i zabrinuti za svoj opstanak i kvalitet života na toj lokaciji.

Vijesti/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.