Aprcović: Deblokada opštine pa usvajanje budžeta
Željko Aprcović

Prve aktivnosti novog predsjednika Opštine Kotor

Aprcović: Deblokada opštine pa usvajanje budžeta

Deblokada opštine, kao i usvajanje budžeta, prve su aktivnosti kojima ce se novi predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, baviti tokom svog mandata.

Aprcović je u intervjuu za Novu M, kazao da ga čeka težak posao, ali da će pokušati da nadoknadi propušteno. Poziva odbornike opozicije da se uključe u rad izvrsne vlasti.

''Ono što je pitanje svih pitanja i sto sam kazao... jeste da ćemo sledeće sedmice imati budžet na dnevnom redu. Kroz usvajanje budžeta moći ćemo da vrsimo finansijske transakcije, svih korisnikakoji se naslanjaju na budžet i sve obaveze preuzet u prethodnom periodu realizujemo'', naveo je Aprcović za Novu M.

Neophodno je kaže Aprcović raditi i na daljem unapredjenju infrastrukture i riješavanju dugogodišnjeg problema saobraćajnih gužvi, neposredno ispred starog grada. Podsjeća da je ranije urađen projekat tzv. podhodika, sa ciljem da se obezbijedi bolja protočnost saobraćaja.

''Mislim da ćemo se usresrediti na projekat, jer je dokumentacija završena, završena tenderska procedura, izdate potrebne dozvole'', kazao je Aprcović.

U fokusu pažnje nove kotorske vlasti, biće i završetak projektno-tehničke dokumentacije za postrojenje za preradu otpadnih voda u Risnu.

''Iz prostog razloga što ćemo tako zaokružiti taj atraktivan dio bokokotorskog zaliva, risanski zaliv, zaštititi ga od eventualnih daljih devastacija'', ističe Aprcović.

On dodaje da bi Kotor trebao da uradi projekat valorizacije bedema grada kotora, to je potentan resurs koji u smislu finansijskih pokazatelja treba da ide na veći nivo.

Aprcović je kazao da će ono što je propušteno u prethodnoj godini pokušati da riješi u godini mandata koja je pred njim, pritom ne zanemarujući ni opoziciju.

''Tražiću od njih da se uključe u rad izvršne vlast da zajednički dogovaramo projekte, koje ćemo u narednom periodu realizovati'', dodaje Aprcović.

On govori i da planiraju kadrovska osvježenja.

''Namjera jeste da dovedemo mlade ljude kako bi svojim idejama dali novi zamajac u razvoju kotora'', zaključio je Aprcović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.