Ukusne lazanja rolnice
Foto: Ilustracija

Ukusne lazanja rolnice

Malo drugačija pasta, savršen recept ako ste ljubitelj ukusa klasične lazanje.

Sastojci:

- 300g mljevenog mesa (junetine ili koje meso koristite)

- 250ml soka od paradajza

- jedna glavica crnog luka

- malo ulja

- so, biber, origano

- 100g brašna

- 80g putera

- 500ml mlijeka

- 100g rendanog tvrdog sira

- jedno jaje

- 40g parmezana

- pakovanje kora za lazanje (možda je bolje da koristite one koje treba da se kuvaju prije slaganja lazanje, pošto budu mekše i lakše za sječenje)

- malo maslina i paprike 

Na malo maslinovog ulja propržite luk i mljeveno meso, pa dodajte paradajz u začine. Dok se to krčka, u drugoj šerpi zagrijte puter da se otopi.

Dodajte brašno i miješajte, pa kada dobijete kremastu pastu dodajte polako mlijeko. Vratite da se krčka i miješajte da ne zagori. Kada se zgusne, dodajte sireve i jaje. Ukoliko volite, možete dodati malo čili papričice.

Sada na jednu koru za lazanju (koju ste skuvali ako tako nalaže uputstvo) namažite sloj mesa pa sloj bešamela. Zarolajte i polako isjecite na manje rolnice (dvije - tri po kori). Rolnice ređajte u pleh.

Kada potrošite sve sastojke stavite u rernu na 200 stepeni. Bilo bi super da ste sačuvali malo bešamela da prelijete na kraju, ali nema veze ako niste. Takođe, pakujte rolnice tako da se dodiruju ako možete, tako će biti sočnije.

Pecite oko 40 minuta, dok ne porumene i cijela kuća vam zamiriše.

Prijatno!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.