Federer u finalu Vimbldona protiv Đokovića: Nadam se da ću moći da ga pobijedim
Foto:Getty images

Federer u finalu Vimbldona protiv Đokovića: Nadam se da ću moći da ga pobijedim

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se večeras u finale Vimbldona, u Londonu, pošto je pobijedio drugog igrača svijeta, Španca Rafaela Nadala posle četiri seta, 7:6, 1:6, 6:3, 6:4.

Treći teniser svijeta pobijedio je za tri sata i dva minuta i rekordni 12. put plasirao se u finale Vimbldona. 

To je bio prvi meč Federera i Nadala na Vimbldonu od 2008. godine. 

Federer je rekao da je uživao u polufinalnom meču Vimbldona protiv Španca Rafaela Nadala i da se nada da može da pobijedi u finalu trećeg grend slem turnira u sezoni.

"Premoren sam. Bilo je teško na kraju. Rafa je odigrao nevjerovatne udarce kako bi ostao u meču. Meč je odigran na veoma visokom nivou. Nisam siguran šta je odlučilo, u nekim momentima sam bio dobar na servisu, ali najvažniji poeni u meču su išli na moju stranu. Bilo je tijesnih i dugih razmjena udaraca", rekao je Federer posle meča.

Federer će u finalu igrati protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića koji je ranije danas, takodje posle četiri seta, pobijedio Španca Roberta Bautistu Aguta.

Federer će igrati za rekordnu devetu titulu na trećem grend slem turniru u sezoni, a Đoković za petu titulu u svom šestom tamošnjem finalu.

Švajcarac ima 20 grend slem titula, a Đoković 15.

"Odigrao je sjajno protiv Bautiste Aguta. Igra fenomenalan turnir, Novak je ponovo na vrhu, brani titulu i pokazao je zašto je to tako. Nadam se da ću moći da ga pobijedim, ali biće vrlo teško. Veoma sam uzbuđen", naveo je osmostruki šampion Vimbldona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.