Horor u Zenici, lift

Horor u Zenici, lift "propao" sa 16. sprata, tri osobe povrijeđene

Troje Zeničana, članovi porodice Kovačević, Asim (69), Ajka (67) i sin Velid (21), povrijeđeni su u naselju Blatuša, nakon što je lift juče u 18.15 sati “propao” sa 16. sprata do prizemlja u ulici Zije Dizdarevića, na broju 24.

Ova informacija je potvrđena portalu Radiosarajevo i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Dežuni operativni MUP-a ZDK za taj portal dodao da je zabilježena informacija o incidentu, koji je, srećom, završila bez ljudskih žrtava. 

"Da, imamo informaciju da je došlo do "propadanja" lifta  u 18.15 sati u petak. Naša ekipa je napravila zapisnik, istraga je u toku", dodao je za Radiosarajevo.ba dežurni operativni u MUP-u ZDK. 

Muhamed, sin povrijeđenih, tvrdi da su mu roditelji preživjeli horor i da su pod velikim stresom.

"Ja ne znam kako će oni sve ovo preživjeti. Majka je najgore prošla. Mislim da više neće nikada u životu ući u taj lift. Oba lifta u zgradi ni danas nisu u funkciji. Strah me da im se ovaj horor koji su preživjeli ne odrazi na zdravlje. U godinama su oboje", kaže on.

Prema njegovim saznanjiima došlo je do otkačivanja ili pucanja sajle, a sigurnosni sistem očigledno nije bio dovoljan da zaustavi pad lifta ka prizemlju.

Tvrdnje ukućana da se radilo o “slobodnom padu” od 16. sprata ka prizemlju bilo je nemoguće potvrditi, ali i opovrgnuti na licu mjesta.

"Nadam se da će policija napraviti istragu, a ja ću u ponedjeljak kod advokata institirati na tome", dodao je Muhamed Kovačević za Radiosarajevo.ba, koji se zahvalio stanarima zgrade koji su pomogli njegovim roditeljima i bratu dok nije došla Hitna pomoć.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.