RS: Uhapšen pop osumnjičen  da je trgovao eksplozivom i oružjem
Hapšenje sveštenika, foto:Novosti

"Pao" prilikom primopredaje na koju je poveo i djecu

RS: Uhapšen pop osumnjičen da je trgovao eksplozivom i oružjem

Bojan Glišić (38), pravoslavni sveštenik Dabrobosanske mitropolije, uhapšen je u okviru policijske akcije "Lotika" zbog sumnje da je trgovao eksplozivom i oružjem. U pretresima objekata koje je koristio, policija je pronašla i zaplijenila oko dva kilograma različitog eksploziva, kao i druga eksplozivna sredstva.

Kako saznaju "Novosti", pop Glišić je uhapšen nakon što je prikrivenim istražiocima MUP RS prodao eksploziv. Da šok bude još veći, Glišić je na primopredaju poveo i svoju djecu, koju je koristio kao paravan za nelegalne poslove. Inače, Glišić je oženjen i ima troje djece.

"Istražioci su određeno vrijeme pratili sveštenika, jer su imali informacije da se bavi nedozvoljenom trgovinom oružjem i eksplozivom, koje je uglavnom prodavao na području Federacije BiH. Razlog tome vjerovatno leži u činjenici da je dugo službovao u Zenici, prije nego što je prebačen u crkvu u Borikama kod Rogatice", kaže izvor blizak istrazi.

Nakon prikupljanja dokaza, isplanirana je akcija "Lotika" u okviru koje su prikriveni istražioci MUP RS uspjeli da stupe u kontakt sa sveštenikom Glišićem, glumeći zainteresovane kupce. Dogovorili su se o kupoprodaji, a onda su se sastali na unaprijed ugovorenoj lokaciji. Čim je istražiocima prodao eksploziv, svešteniku su stavljene lisice na ruke.

"Mimo činjenice da je svešteno lice švercovalo eksplozivom istražioce je još više šokiralo to što je Glišić na primopredaju došao sa djecom, koju je vozio u istom automobilu sa smrtonosnim napravama", kaže izvor blizak istrazi.

Mirna Miljanović, portaparol MUP RS, kaže da su akciju "Lotika" sproveli inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Sarajevu. Oumnjičenom se na teret stavlja da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"U pretresima su pronađena i zaplijenjena dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, rasprskavajuća mina usmjerenog dejstva, takozvani MRUD, više municije različitog kalibra, više SIM kartica i mobilnih telefona", ističe Miljanovićeva, pišu Novosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.