Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu sa željom da se riješe problemi
Sa sastanka

Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Kosovo

Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu sa željom da se riješe problemi

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu Skendera Durmišija, ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori.

Đukanović je zahvalio ambasadoru Durmišiju za odličnu saradnju tokom njegovog diplomatskog mandata i doprinos unapređenu odnosa između dvije države.

"Stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili povjerenje i unaprijedili saradnju", ocijenio je Đukanović.

On je istakao da Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa susjeda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što prije epilog u interesu svih.

ukanoviDurmishi1

U tom smislu, Đukanović je iskazao podršku za obnovu dijaloga između Beograda i Prištine u najskorijem roku, kako bi se pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

Đukanović je istakao da Crna Gora nastoji da bude konstruktivan partner, svjesna  delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u cjelini.

”Crna Gora će sa istim razumijevanjem nastaviti da i dalje podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju", kazao je on.

Predsjednik je ambasadoru Durmišiju prenio i zahvalnost Crne Gore za pažnju Kosova prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici i napretku u stvaranju uslova za njeno okupljanje i konstruktivno djelovanje.

Ambasador Durmiši je zahvalio na prijemu predsjedniku Đukanoviću ističući da mu je bila privilegija i čast da bude prvi ambasador Kosova u Crnoj Gori, gdje je, kako je kazao, naišao na izuzetan prijem i saradnju crnogorskih insitucija. Durmiši je naglasio da se raduje uspjesima Crne Gore, kao i da visoko cijeni doprinos Crne Gore regionalnom napretku.

Sagovornici su se saglasili da su dosadašnji rezultati u saradnji dobra osnova za produbljivanje odnose prije svega u oblasti ekonomije, infrastrukturnog povezovanja i kulture.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.