Na lokalnim izborima u Albaniji biće angažovano više od 12 hiljada policajaca
Foto: Beta

Na lokalnim izborima u Albaniji biće angažovano više od 12 hiljada policajaca

Više od 12 hiljada albanskih policajaca biće angažovano u nedjelju kada bi trebalo da se održe lokalni izbori u Albaniji, a oko 7 hiljada biće neposredno na terenu.

Policajci, kako to nalaže izborni zakonik Albanije, treba da budu van biračkih mjesta, a plan državne policije je da u blizini svakog biračkog mjesta budu po dva policajca.

Izborni zakonik Albanije predviđa da policijski službenici budu zaduženi da održavaju red ispred biračkih mjesta, a ukoliko postoji potreba, i unutar birališta. Policija će takođe obezbjeđivati transport biračkog materijala.

Ujedinjena albanska opozicija najavila je da će u nedjelju blokirati biračka mjesta u toj zemlji i da neće dozvoliti sprovođenje izbora u kojima ne učestvuje i koji su odgođeni na osnovu uredbe predsjednika Ilira Mete.

Albanski predsjednik takođe je pozvao premijera Edija Ramu da odustane od sprovođenja, kako je kazao, "imaginarnih izbora", i sjedne za pregovarački sto zbog rješavanja aktuelne političke i institucionalne krize u toj zemlji.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.