Svečano otvoren četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade

"Opredijelili da nose uniformu, jer vole državu i vole Vojsku Crne Gore"

Svečano otvoren četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade

Četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, otvoren je danas u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu i trajaće do 8. jula

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore i ove godine okupiće 41 srednjoškolca i srednjoškolku i to u jedinicama VCG u Kolašinu, Pljevljima i Tivtu, gdje će imati priliku da se oprobaju u vojničkom pozivu.

Kamp je i ove godine regionalnog karaktera te će, pored mladih iz Crne Gore, na kampu učestvovati i sedam srednjoškolaca iz Republike Sjeverne Makedonije.

Otvarajući Ljetnji vojni kamp, generalni direktor direktorata za Ljudske resurse Ministarstva odbrane, Mihailo Volkov istakao je značaj ovog projekta, koji organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore.

On je naglasio da je Kamp jedan od najpopularnijih projekata Ministarstva odbrane, kojim se na jedan neposredani način komunicira sa srednjoškolskom omladinom. 

6501436124448564857484722332453509888212992n

On je naglasio velike benefite ovog projekta, najavljujući da će ove godine, od ukupno 11 kadeta koji će se obrazovati na inostranim akademijama, biti njih 5 koji su učestvovali u Kampu.

“Oni su se opredijelili da nose uniformu, jer vole ovu državu i vole Vojsku Crne Gore”, kazao je Volkov.

Volkov se posebno zahvalio partnerima koji su prepoznali značaj ovog projekta: Ministarstvu prosvjete, Vladi Republike Sjeverne Makedonije, Kraljevini Holandiji, Ministarstvu sporta, Fudbalskom i Košarkaškom savezu, kao i Nacionalnim parkovima. 

6514140924448563790818161640300821260271616n

Kako se navodi iz Ministarstva odbrane, projekat Ljetnji vojni kamp omogućava srednjoškolcima sticanje jedinstvenog iskustva u jedinicama Vojske Crne Gore.

"Namjera je da kroz vojnu obuku, sportsko-rekreativne, kulturno-zabavne aktivnosti i druženje, mladi dobiju priliku da se upoznaju sa pojedinim segmentima života i rada u Vojsci Crne Gore, kao i da razviju timski duh, disciplinu i liderske sposobnosti.

Učesnike kampa svim vještinama obučavaće instruktori za obuku Vojske Crne Gore, a programom je predviđena realizacija sanitetske obuke, topografija i takmičenje u orijentiringu, logorovanje, ishrana i preživljavanje u prirodi, alpinistička obuka i druge aktivnosti. Pored ovih obuka, planirano je upoznavanje polaznika Ljetnjeg vojnog kampa sa vojnim pozivom i mogućnostima sticanja statusa profesionalnih vojnih lica", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.