Haradinaj: Takse dovijeka ako Beograd ne prizna Kosovo
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Takse dovijeka ako Beograd ne prizna Kosovo

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da bi takse na srpsku robu mogle dovijeka da ostanu na snazi, ukoliko Beograd ne prizna nezavisnost Kosova.

"Kad god je Srbija spremna, i mi smo", poručio je Haradinaj u Lipljanu, a prenosi Radio-televizija Kosova.

Haradinaj je rekao da je Priština sama prihvatila u pregovorima poziciju "koja je manje od nezavisne države" i učinila nemogućim da bude priznata kao nezavisna država.

Dodaje da je Priština ta koja je sjela za sto kao slaba i neravnopravna strana.

"Otežali smo međunarodnim faktorima da nas brane", rekao je Haradinaj i dodao da dijalog ima ime - "uzajamno priznanje u okviru postojećih granica".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.