Tri osobe uhapšene zbog ubistva Milića
Foto: Screenshot

Specijalno tužilaštvo

Tri osobe uhapšene zbog ubistva Milića

Tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Cetinjanina Bogdana Milića koji je likvidiran 11. juna na Cetinju, saopšteno je na pres konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević kazao je da su uhapšeni L.N.(20), Ž.P.(19), M.P.(18).

Njima je, nakon saslušanja u tužilaštvu, određeno zadržavanje do 30 dana. Prilikom hapšenja pronađeno oružje koje je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela, silikonske maske i kačketi, kazao je Pavićević.

Mladići su optuženi sa teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nije mogao da saopšti motiv ubistva, ali je kazao da su tri osobe djelovale kao kriminalna organizacija. 

Bogdan Milić (37) sa Cetinja ubijen je 11. juna u pucnjavi koja se dogodila u lokalu "Portun" na Bulevaru crnogorskih junaka na Cetinju, a tri osobe teško su povrijeđene. U pucnjavi su ranjeni gosti lokala Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48) koji su prevezeni u podgorički Klinički centar.

Sumnja se da je meta napada bio Milić, zbog njegove navodne  povezanosti sa osobama iz škaljarskog klana. Istražitelji vjeruju da je motiv ubistva nastavak obračuna zaraćenih kriminalnih klanova iz Kotora – škaljaraca i kavačana.

Dvojica maskiranih napadača, sa silikonskim maskama i kačketima prišla su iz obližnjeg portuna i pucala u pravcu Milića.

Bogdan Milić je u trenutku napada sjedio u lokalu. Na njega je pucano iz dva pištolja.

Policija vjeruje da je ubistvo detaljno isplanirano, da je Milić prethodno praćen i da su u egzekuciji učestvovale najmanje dvije osobe.

Milić je bio na optuženičkoj klupi zbog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina. Kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.