Detalji iz djetinjstva Kim Džong Una: Naučio da vozi sa 7, a sa 11 godina je već imao prvi pištolj

Detalji iz djetinjstva Kim Džong Una: Naučio da vozi sa 7, a sa 11 godina je već imao prvi pištolj

Nova knjiga o životu jedne od trenutno najkontroverznijih ličnosti svjetske političke scene rasvijetlila je neke činjenice iz djetinjstva sjevernokorejskog diktatora Kim Džong Una.

On je kao dijete pohađao privatnu školu u švajcarskoj prijestonici Bernu. U biografiji se tvrdi da je udarao svoje drugove iz odjeljenja i da se svađao sa njima kada bi ih čuo da pričaju na njemačkom, iz razloga što je on sam imao poteškoće da ga savlada.

"Mali diktator" je od svog oca dobio modifikovan automobil koji je naučio da vozi sa samo sedam godina.

Takođe se šepurio okolo sa pištoljem - sa 11 godina, za pojas mu je bio zadenut Kolt 45.

Imao je najnovije igrice, poput Super Maria, mašine za fliper, kao i sve najmodernije sprave visoke tehnologije.

pri51557478

Razvio je i ljubav prema filmovima, omiljeni su mu bili Džejms Bond, Drakula i Ben Hur.

Njegov otac, Kim Džong Il, bio je strastveni obožavalac kinematografije, tvrdi se da je imao više od 20.000 video-kaseta i DVD-jeva.

Kim Džong Un je imao 12 godina kada je poslat na školovanje u prestižnu školu u Bernu.

Sjevernokorejski učenik je imao lažno ime, Pak Un, i prvobitno je živio sa tetkom, dok se ona nije preselila u Ameriku.

Bio je poznat po plahovitosti, a tokom košarkaških utakmica u školi, moglo se čuti dosta nepristojnih riječi.

Budući diktator je proputovao Evropu koristeći lažni pasoš, uzimajući šakom i kapom sve što je kontinent imao da mu ponudi.

Njegova tetka je rekla kako je pokušavala da stvori porodičnu atmosferu u njihovom domu u Švajcarskoj.

- Njegovi prijatelji su mogli uvijek da svrate. Ja bih im napravila užinu. Imao je sasvim obično djetinjstvo sa rođendanskim proslavama i poklonima. "Švajcarska" djeca su dolazila da se igraju sa njim - rekla je Kimova tetka.

Jedan rođak je dodao da su godine u Švajcarskoj pokazale Kimu da on nije "niko i ništa" izvan Sjeverne Koreje i učvrstile ga u uvjerenju da održi režim svog oca.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.