Vučić: Molim Crnu Goru da ne usvaja zakon, nije dobar za srpski narod
Aleksandar Vučić

Vučić: Molim Crnu Goru da ne usvaja zakon, nije dobar za srpski narod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija preko Venecijanske komisije zamoliti da se ne usvaja Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, jer taj akt nije dobar za srpski narod i dodao da bi njegovo usvajanje neminovno ugrozilo inače dobre odnose dvije zemlje.

"Moja molba, a ja ne mogu da to zahtijevam kao predsjednik druge države, je da takav zahtjev ne usvoje. To je moja molba, nada i želja. Jer srpska crkva vjekovima postoji na tom tlu i ona je zaštita i utočište ne samo srpskom narodu već i mnogima koji se osjećaju kao Crnogorci. Zato je to moja molba vlastima u Crnoj Gori. Ukoliko je ne usliše - to je njihovo pravo i mogućnost i to ćemo razumjeti i umjeti da se u skladu sa tim ponašamo", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da bi eventualno usvajanje tog zakona u značajnoj mjeri pokvarilo dobre odnose koji sada postoje između dvije zemlje i ocijenio da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnoj Gori neminovno ugrozilo odnose dvije zemlje, što on ne želi.

On je ocijenio da u Crnoj Gori nije u pitanju nikakva mitropolija ili patrijaršija, već da je riječ o Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

"Mi poštujemo Crnu Goru kao državu i želimo dobre odnose sa Crnom Gorom i svim njenim građanima", rekao je Vučić.

On je naveo da njegov saradnik Nikola Selaković nije govorio o sadašnjoj Crnoj Gori kada je pričao o tome da je to srpska država, već da je govorio da je to tako bilo u istoriji.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.