Izvučena četiri tijela iz olupine broda potonulog na Dunavu u Budimpešti
Foto: Tanjug

Izvučena četiri tijela iz olupine broda potonulog na Dunavu u Budimpešti

Specijalni timovi pronašli su četiri tijela tokom operacije izvlačenja olupine mađarskog broda koji je nedavno potonuo na Dunavu u Budimpešti

Tada je poginulo 26 južnokorejskih turista i dva mađarska člana posade.

Prvo tijelo otkriveno je na kapetanskom mostu, prenosi MTI.

Prema preliminarnoj procjeni emitovanoj tokom prenosa uživo na javnoj televiziji jeste da će operacija spasavanja trajati šest sati.

Nandor Jasenski iz antiterorističke policije TEK koji je odgovoran za nadgledanje operacije, rekao za kanal M1 da će kritična tačka operacije biti podizanje trupa sa dna korita rijeke.

Spasavanje će se odvijati u nekoliko faza, tokom kojih će se proceniti stanje broda.

Tokom svake od četiri faze operacije, ronioci će ulaziti u trup broda da bi uklonili predmete i namještaj koj pokrivaju tijela, navodi mađarska agencija.

Nadležni organi su takođe spremni da pokupe gorivo ako dođe do curenja 1.400 litara koliko se nalazi u rezervoaru.

Brod Hableani (Sirena) potonuo je 29. maja nakon što ga je u zadnji kraj udario veći kruzer u vlasništvu jedne švajcarske firme u trenutku dok su oba broda prolazila po jakoj kiši ispod mosta iz 19. vijeka.

"Sirena" je izgrađena 1949. godine. Brod je dug 27,2 metra, 4,8 metara širok i 5,2 metra visok i teži 50 tona.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.