Policija traga za Drešajem zbog ranjavanja Nikolića

Pucnjava u Tuzima

Policija traga za Drešajem zbog ranjavanja Nikolića

Podgorička policija raspisala je potragu za Leonom Drešajem iz Tuzi zbog sumnje da je ranio sugrađanina Franja Nikolića. Policija je Drešaja juče tražila na više lokacija gdje ima prijavljeno boravište, ali ga nijesu pronašli. Zbog toga je za njim raspisana lokalna potraga iako postoje indicije da je napustio Crnu Goru. O događaju je obaviještena i albanska policija, koja će reagovati ako Drešaj bude primijećen na teritoriji te zemlje, piše Dan.

Podgoričanin Franjo Nikolić (37) ranjen je preksinoć u pucnjavi koja se dogodila ispred poslastičarnice “Fantazija” u Tuzima.

I dalje nije poznat motiv pucnjave, a očevici tvrde da joj je prethodila kratka rasprava. Nakon razmjene uvreda, Drešaj je zapucao i pogodio Nikolića u predjelu nogu. Kako tvrde očevici, Drešaj je potom pobjegao u pravcu Albanije. Nikolić je odmah nakon pucnjave prebačen u Urgentni centar.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica i OB Tuzi. Kriminalistički tehničari su izuzeli tragove sa lica mjesta, koji će biti upućeni na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Leon Drešaj je javnosti poznat po debelom policijskom dosijeu, a samo tokom prošle godine hapšen je nekoliko puta. Krajem godine policija je u Roterdamu uhapsila Drešaja, koji je bio u društvu S.B. iz Podgorice, bivše pripravnice MUP-a u Direktoratu za vanredne situacije. Kod Drešaja je tada pronađeno 20 hiljada eura i blekberi telefon. Nakon što je saslušan, pušten je na slobodu, a novac i telefon su mu oduzeti.

Franjo Nikolić je u fokus javnost dospio nakon što su se pojavili snimci navodne policijske torture nad njim i još jednom osobom u Podgorici. O tim snimcima su se izjašnjavali Unutrašnja kontrola MUP-a i Savjet za civilnu kontrolu rada policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.