Crne kese veoma štetne za zdravlje čovjeka
Foto: Ilustracija

Istraživanje pokazalo

Crne kese veoma štetne za zdravlje čovjeka

Najotrovnije i kancerogene supstance nalaze se u plastici crne kese, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Turskoj, koje je predstavio predsjednik Udruženja za razvoj svijesti o životnoj sredini i profesor na Farmaceutskom fakultetu Dikle, dr Hamdi Temel.

Temel smatra da, plastične kese predstavljaju veoma veliku štetnost, kako za ljude, tako i za životnu sredinu. Navodi da upotreba plastičnih kesa utiče i na globalno zagrijavanje.

"Biljke, voće i povrće rastu tamo gdje se kese ostavljaju da trunu. Mi smo oni koji ih jedu, a onda te hemijske supstance nama štete. Ukoliko se ne raspadnu, onda ih jedu životinje i one su uzrok smrtnosti kod njih. Nanose štetu i atmosferi", objašnjava dr Temel.

Smatra da su štetni i hrana i piće koje dok su topli stavljamo u plastične čaše ili tanjire.

"Apsolutno treba da ih izbacimo iz naših života. Ne treba da koristimo plastične čaše, tanjire, kašike, viljuške sa toplom hranom ili pićem", rekao je Temel, prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.