Za manje od mjesec dana prikupljen novac za Mašu Baošić!
Maša Baošić

Nova transplatacija matičnih ćelija u Turskoj

Za manje od mjesec dana prikupljen novac za Mašu Baošić!

Novac za liječenje dvogodišnje Maše Baošić uspješno je sakupljen, saopšteno je iz Fondacije Budi human.

Manje od mjesec dana bilo je potrebno da se prikupi 22 000 eura za liječenje Maše koja boluje od cerebralne paralize.

"Prikupljena sredstva potrebna su našoj malenoj Maši za novu transplataciju matičnih ćelija u Turskoj.

Hvala svima koji su dio naše priče, vjere, i borbe za one kojima je najpotrebnije! Našoj Maši želimo puno sreće u nastavku liječenja", poručili su iz Fondacije Budi human.

MASAOBJAVA

Podsjećamo, Maša  je rođena sa atrezijom jednjaka i odmah po rođenju 2017. godine je uspješno operisana.

Po prebacivanju na neonatologiju, Maša je izgubila kiseonik, što je dovelo do velikog oštećenje mozga i dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza.

Zahvaljujući ljudima velikog srca, putem Fodndacije Budi human, Maša je do sada dva puta uspjela da prikupi potrebna sredstva za odlazak na liječenje metodom matičnih ćelija na klinici Liv Hospital u Turskoj i Rehabilitacionom centru Renona. Nakon liječenja, njeno stanje se znatno pobljšalo, ali malena Maša još uvijek nije samostalna.

Prema mišljenju ljekara, Maši su potrebni novi tretmani matičnim ćelijama, kako bi se njeno stanje unaprijedilo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.