Predsjednik Filipina: Bio sam gej a onda sam ponovo postao čovjek
Duterte

Predsjednik Filipina: Bio sam gej a onda sam ponovo postao čovjek

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte neočekivano je tokom posjete Japanu priznao da je bio gej prije nego što je upoznao svoju bivšu suprugu, ali je onda „ponovo postao čovjek“.

Od kada je došao na vlast Duterte je postao poznat po, najblaže rečeno, čudnim, a često i uvredljivim izjavama, a među njima se svakako izdvajaju i one vezane za LGBT populaciju.

Duterte sebe u javnosti predstavlja i kao stručnjaka za pitanja ko jeste, a ko nije gej, pa je tako početkom godine optužio sve katoličke sveštenike da su homoseksualci, prije nekoliko dana je to isto rekao za jednog od svojih političkih protivnika, a sada je i sam „izašao iz plakara“.

Lokalni mediji prenose da je filipinski predsjednik pred novinarima rekao da su mu svi „iz tog svijeta“ (homoseksualaca) rekli da mogu da zaključe da je njegov najveći kritičar senator Antonio Triljanes gej.

„Pitao sam: 'Da li ste sigurni?' Rekli su mi da svaka gej osoba kada vidi Triljanesa kako se kreće, zna da je homoseksualac. Izgleda da smo on i ja slični, samo što sam se ja izliječio“, istakao je Duterte, prenosi RTS pozivajući se na RT.

Onda je rekao da je odluku da „ponovo postane čovjek“ napravio kada je upoznao svoju bivšu suprugu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.