Najmanja beba na svijetu izašla iz bolnice: Bila toliko sitna da je mogla da se smjesti u doktorovu šaku
ilustracija

Najmanja beba na svijetu izašla iz bolnice: Bila toliko sitna da je mogla da se smjesti u doktorovu šaku

Beba Sejbi, za koju se vjeruje da je najmanja na svijetu, otpuštena je ovog mjeseca iz bolnice u Kaliforniji posle pet mjeseci provedenih na odeljenju intenzivne njege, saopštila je ta medicinska ustanova u San Dijegu.

Sejbi je na rođenju imala samo 245 grama.

U saopštenju bolnice navodi se da je Sejbi sada "vesela beba od oko 2,3 kilograma, dobrog zdravlja". Rođena je u decembru, u 24. nedelji trudnoće.

Bila je toliko sitna da je mogla da se smjesti u doktorovu šaku.

Prema registru koju vodi jedan univerzitet u američkoj državi Ajovi, Sejbi je oborila rekord najsitnijeg novorođenčeta, prenosi B92 pozivajući se na Betu.

Rekord je držala beba koja je u Njemačkoj rođena 2015, sa sedam grama više od Sejbi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.