URA: Medenica kandidovanjem skrnavi Ustav a vlast nastavlja da ponižava Crnu Goru
URA

URA: Medenica kandidovanjem skrnavi Ustav a vlast nastavlja da ponižava Crnu Goru

Na Sudskom savjetu je velika odgovornost u ovom trenutku, jer moraju izvagati žele li raditi protiv najvišeg pravnog akta u zemlji ili žele stati na stranu bezakonja odabirom Vesne Medenice za treći mandat predsjednice Vrhovnog suda, kazali su danas iz Građanskog pokreta URA.

Smatraju da je Ustavom Crne Gore i članom 124 jasno naznačeno da isto lice ne može biti birano više od dva puta na tu funkciju, a izborom Vesne Medenice po treći put taj bi se član prekršio.

„Sudski savjet je i u poziciji da posluša savjete Venecijanske komisije po kojima se sa uzastopnim imenovanjem istih osoba na jedne te iste funkcije gomila neograničena moć i stvara nedemokratska klima u društvu. To je svakako manji argument za odbijanje kandidature Medenice od onog da se njenim imenovanjem kao predsjednice Vrhovnog suda u novom petogodišnjem mandatu krši Ustav Crne Gore“, ističu oni.

Kažu i da Crna Gora treba da uvodi novu praksu po kojoj ne bi imalo prostora za koncentrisanje moći u jednom čovjeku njegovim reizborom po nekoliko puta na iste funkcije.

„Gospođa Vesna Medenica već 12 godina obavlja funkciju predsjednice Vrhovnog suda. Za to vrijeme mogla je da pokaže sve svoje profesionalne domete a izborom u novi mandat nastavila bi se praksa despotije na javnim funkcijama i najvažnije prekršio Ustav Crne Gore. Vesna Medenica svojim kandidovanjem skrnavi Ustav a vlast nastavlja da ponižava Crnu Goru“, zaključuju u ovoj stranci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.