Crna Gora danas stabilna, multietnička i demokratska država
Sa sjednice

LP svečano obilježila 21. maj, GO podržao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Crna Gora danas stabilna, multietnička i demokratska država

Crna Gora je danas stabilna, multietnička i demokratska država, snažnog ekonomskog razvoja i bitno ojačanih državnih institucija i organa.

To je poručeno sa svečane sjednice Glavnog odbora Liberalbe partije u Kotoru koja je održana povodom Dana nezavisnosti. Sjednicom je presjedavao predsjednik Andrija Popović. Na sjednici je iskazano zadovoljstvo postignutim rezultatima države u proteklih 13 godina od obnove nezavisnosti. 

Liberalna partija je na sjednici Glavnog odbora iskazala podršku predloženom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti koji je nedavno usvojila Vlada.

"Ovim zakonom građanski koncept sekularne države dobija punu afirmaciju uz potpuno uvažavanje vjerskih prava i obaveza svih", saopšteno je.

Dodaje se da iskoraci u poboljšanju socijalno-ekonomske situacije ohrabruju, a ogledaju se kroz dalje povećanje minimalne zarade koja će od 1. jula iznositi 222e, ali i minimalnih penzija što je kako dodaje poseban zahtjev Liberalne partije, kao i plata u javnom sektoru,posebno prosvjeti i zdravstvu.

21majkotorparkslobode

Nakon održane sjednice, rukovodstvo LP sa članstvom i simpatizerima položili su vijenac na spomenik palim borcima NOR-a u Parku slobode u Kotoru i povodom Dana nezavisnosti odali počast palim za slobodu i za slobodnu Crnu Goru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.