Napad na vojni autobus: Sedam mrtvih, 26 ranjeno

Irak

Napad na vojni autobus: Sedam mrtvih, 26 ranjeno

Provladina vojna jedinica iračkih šiita saopštila je da je sedam osoba poginulo i da je 26 ranjeno na istoku Iraka kada je bomba na putu pogodila autobus u kojem su bili njeni borci.

Jedinica pod nazivom Snage narodne mobilizacije saopštila je da je bomba u mjestu Balad Ruz pogodila autobus koji je dolazio iz provincije Basra na jugu Iraka.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Šiitske grupe ranije su bile na meti ekstremista Islamske države koji su suniti.

Islamska država, koja je nekada kontrolisala velike dijelove Sirije i Iraka, zvanično je proglašena poraženom u Iraku poslije trogodišnje krvave borbe u kojoj su poginule desetine hiljada ljudi.

Pojedine preostale ćelije te ekstremističke grupe nastavljaju da izvode napade u različitim djelovima Iraka.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.