Potrebna pomoć sedmočlanoj porodici iz Bara: Žive u uslovima nedostojnim čovjeka, majka i sin bolesni
Porodica Ramović

Apel Banke hrane

Potrebna pomoć sedmočlanoj porodici iz Bara: Žive u uslovima nedostojnim čovjeka, majka i sin bolesni

Banka hrane objavila je apel za pomoć porodici Bajame Ramović iz Starog Bara koja živi u teškim životnim uslovima.

Njih sedmoro, od kojih su dvoje majka i sin teško bolesni, sinova supruga i četvoro male djece žive u uslovima nedostojnim čovjeka, navodi se u apelu Banke hrane.

"U ovoj kući samo dječijih osmjeha ne fali. Ostalo sve nedostaje i to mnogo", navode iz Fondacije.

Majka je kako kažu, oboljela od teškog života i nemaštine. Muž nasilnik je otišao u drugu zemlju ne davši joj razvod i ona ne može da ga pronađe. Ostavio je bez ičega sa djetetom, dok joj brakorazvodni dokument predstavlja smetnju za dobijanje socijalne pomoći.

Sin se rano oženio i postao otac, a ubrzo je i njega žena ostavila sa dvoje male djece.

"Sudbina se baš poigrala sa majkom i sinom. Jedno drugo nisu ostavili, tu su uvijek jedno za drugo. Upoznao je sin mladu djevojku i ponovo se oženio i dobio dvoje djece. Elvir je pošten i vrijedan mladi čovjek. Radio je za dnevnicu fizičke poslove i odvajajući od usta počeli su da dograđuju malu drvenu baračicu u kojoj žive. Išao je i u pečalbu u inostranstvo da bi zaradio da ozida dom za majku, ženu i djecu.Gradio je sam i pao. Polomio je kičmu prilikom pada sa kuće i slomio nekoliko pršljenova.

Operisan je i tek za nešto više od godinu dana treba da mu operativnim putem skinu šine koje mu drže kičmu, a do tada je nesposoban za bilo kakav posao. A ni njegova majka ne može da radi iz zdravstvenih razloga. Majka Bajami  je srčani bolesnik.

Kako sada živjeti, hraniti se, plaćati račune....", navode iz Banke hrane.

IMG1261

Kuća u kojoj žive

Njih sedmoro žive od svega 70 € koliko iznosi tuđa njega koju primaju.

"Troje muške djece od 8,6 i 1 godinu i curica od 3 godine, zavise sada od dobrih ljudi. I ima ih, srećom. To su komšije koje su ih održale u životu i naravno, ko bi drugo nego humane žene Bara. Odmah su porodicu stavile na spisak za besplatni obrok kod Narodne kuhinje, koju vode i dale se u potragu kako još pomoći. Porodica nam je ispričala da je sreća što zima prolazi jer neće morati djecu u dekice uvijati da se ne smrznu. Da im Bajamin brat nije zimus malo drva donio,ko zna šta bi bilo sa njima", kažu iz Fondacije.

Mnogo puta je Bajame ostala bez lijekova, jer nije imala novca da ih kupi (neki ljekovi se kupuju, ne mogu se besplatno dobiti- pojašnjava ona).

Da bi se baraka nastavila graditi treba stolarija, crijep i još štošta, ali i plemenite ljudske ruke.

Iz Banke hrane mole sve dobre i humane ljude da pomognu.

Kontakt porodice možete dobiti na br tel  068 648 545,  Facebooku NVO Žene Bara, a možete i u inboxu na Facebook stranici Banke hrane CG.

Novčanu uplatu možete izvršiti na žiro račun NVO Žene Bara sa oznakom za Bajamu Ramović, koji je kod Lovćen banke, a broj je 565-3443-40.

Adresa porodic  je Stari Bar, Ruske barake b.b.

"Nadamo se da će im naša zajednička pomoć vratiti osmjeh na lice. Pomozimo!", poručuju iz Banke hrane.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.