Darmanović primio novoimenovane, izvanredne i opunomoćene ambasadore Egipta, Gruzije i Indonezije
Darmanović i Hindam, foto: Vlada CG

Darmanović primio novoimenovane, izvanredne i opunomoćene ambasadore Egipta, Gruzije i Indonezije

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa novoimenovanim, izvanrednim i opunomoćenim ambasadorima Arapske Republike Egipat Saidom Hindamijem, Republike Gruzije Zalom Gogsazeom i Republike Indonezije Mohamedom Čandrom Vidje Judom.

Čestitajući Hindamiju stupanje na dužnost, šef crnogorske diplomatije je izrazio zadovoljstvo dobrim odnosima između dvije države, te naglasio interes za unaprjeđenje bilateralne saradnje i intenziviranje političkog dijaloga na najvišem nivou.

Egipatski ambasador je ukazao na potrebu i značaj intenzivnije komunikacije između privrednika dviju država, u prvom redu kroz organizovanje biznis foruma, a u cilju snaženja ekonomske saradnje. 

Darmanović je u tokom sastanka sa Gogsazeom ocijenio odnose Crne Gore i Gruzije prijateljskim i sadržajnim, izrazivši zadovoljstvo saradnjom na multilateralnom planu. U pogledu evroatlanske integracije Gruzije, istakao je da Crna Gora snažno podržava politiku otvorenih vrata Alijanse.

32897143087e921fd4607o

Darmanović i Gogsaze

Gogsaze je naglasio da će svoju diplomatsku misiju usmjeriti na snaženje veza u oblastima turizma, poljoprivrede i energetike.

U razgovoru sa ambasadorom Indonezije ocijenjeno je da dvije države imaju dobru i prijateljsku saradnju, pri čemu je istaknut interes za intenziviranjem političkih kontakata na najvišem nivou.

Darmanović je kazao da postoje brojni potencijali za unaprjeđenje saradnje Crne Gore i Indonezije, sa posebnim fokusom na oblast turizma.

469248317256b4d6972ddo

Darmanović i Juda

Juda je ukazao na uspješnu saradnju na multilateralnom planu, te naglasio da će tokom mandata biti posvećen razvoju dinamičnijih bilateralnih kontakata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.