Banjaluka: Privedena braća Ćulum, pod pratnjom i u skupocjenim automobilima sprovedi u policiju
Foto:Novosti

Banjaluka: Privedena braća Ćulum, pod pratnjom i u skupocjenim automobilima sprovedi u policiju

Banjalučka policija privela je u petak uveče braću Nermina i Armina Ćuluma, koji širom Evrope važe za bezbjednosno interesantne osobe.

Kako saznaju "Novosti" policija ih je privela u jednom poznatom banjalučkom restoranu, nakon čega su ih u njihovim luksuznim automobilima Ferari i Lamburdžini pod pratnjom sproveli u PU Banjaluka na informativni razgovor.

Banjalučje Nezavisne novine piše da su se u dva Lambordžinija i jednom Ferariju nalazili Armin Ćulum, Nermin Ćulum, Salešević Velid i dvije djevojke.

Uz podršku pripadnika JZP Banjaluka sva tri auta i osobe koje su se u njima nalazile su sprovedene u PU Banjaluka.

Za jednu od djevojaka utvrđeno je da je državljanin Slovenije, a da nije ispoštovala procedure za boravak stranaca, pa su joj oduzete putne isprave i biće udaljena iz zemlje. Radnici Uprave za indirektno oporezivanje su uručili jednom od njih nalog zbog carinskog prekršaja.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te sudija za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka i uz njihovu saglasnost privremeno su oduzeta vozila kako bi se utvrdilo porijeklo istih i validnost dokumentacije.

Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije "United Tribuns" koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.

Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bajern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "United Tribuns" nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj.

"United Tribuns" osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbjegao u Njemačku. Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bili privedeni i ispitani u okviru istrage ubistva sa Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena, podsjeća beogradski list.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.