DPS: Institucije jače od svih pritisaka

DPS: Institucije jače od svih pritisaka

Demokratska partija socijalista najoštrije je osudila atmosferu pritiska koju pojedini mediji i političke partije stvaraju u odnosu na rad nezavisnih i profesionalnih institucija u Crnoj Gori.

"Kao što smo juče naveli, nećemo komentarisati meritum prvostepene presude sve do njene pravosnažnosti, ali imamo potrebu da istaknemo da su crnogorske institucije u ovom slučaju pokazale zrelost, te da su bez ikakvog političkog pritiska od strane vlasti a trpeći izuzetan, nelegitiman pritisak od strane opozicije, nezavisno i profesionalno, donijele odluku u jednom ovako kompleksnom slučaju.  Takođe, država je ovim sudskim procesom pokazala snagu i sposobnost da odbije svaku vrstu destruktivnog inostranog pritiska, i pokušaj miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore", istakli su iz DPS-a.

Čelnicima DF-a su poručili "da bi bilo smislenije da sa svojim advokatskim timom spremaju izjavljivanje žalbe nego što nezrelo i očajnički prijete, takmičeći se ko će da smisli pogrdniju uvredu i klevetu na račun najviših predstavnika vlasti".

"U tome im asistiraju pojedini “političari u pokušaju” iz Srbije, koji se cenzusu nisu ni primakli u svojoj državi, ali zato fingiraju brigu o pravima Srba u Crnoj Gori.

Presuda koju je juče donio Viši sud, pokazala je da naša država ima jake institucije ali i vrsne profesionalce, što smatramo tekovinom vladavine prava i vrijednošću kojom država treba da se ponosi", poručuju iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.