Na ovogodišnjem KotorArt Festivalu Sergej Ćetković i orkestar mladih talenata
Ćetković

Don Brankovi dani muzike

Na ovogodišnjem KotorArt Festivalu Sergej Ćetković i orkestar mladih talenata

Sergej Ćetković, jedan od najomiljenijih muzičara u Crnoj Gori i regionu, nastupiće na KotorArt Don Brankovim danima muzike, udružen sa orkestrom muzičkih škola „Vida Matjan“ iz Kotora i „Mokranjac“ iz Beograda. Koncert pod nazivom „Sergej predstavlja Orkestar mladih talenata“ zakazan je za 31. jul na Stadionu malih sportova na Benovu, u Kotoru a sve dodatne informacije vezane za program kao i za pretprodaju ulaznica, mogu se naći na www.kotorart.me, saopštili su organizatori.

Kako su kazali, KotorArt Don Brankovi dani muzike već godinama organizuju koncerte koji su postali prepoznatljivi po interesantnom zvučnom preplitanju popularne i umjetničke muzike.

Oni su istakli, da će to biti izvanredna prilika da se sluša malo drugačija verzija Sergejevih pjesama koje će on pjevati pred publikom u pratnji benda i orkestra. Na koncertu će, pored Sergeja, sa Orkestrom mladih talenata nastupiti i dvojica izuzetnih mladih muzičara, oboista Filip Bosiljčić iz Beograda i harmonikaš Boško Tujković iz Kotora.

Jedan od važnih ciljeva ovakve saradnje, kako su saopštili, je usmjeren na učenike koji će se, družeći se i radeći na zajedničkim probama, učiti po prvi put o svemu što jedan kompleksan orkestarski projekat podrazumijeva na putu do svoje realizacije na sceni.

"Spajajući učenike dvije muzičke škole, iz Kotora i Beograda, sa izuzetnim gospodinom i izvođačem kakav je Sergej Ćetković, pružamo djeci priliku da se upoznaju, druže, steknu iskustvo sviranja sjajnih aranžmana na sceni gdje će se prožimati umjetnička i popularna muzika. Publici pružamo jedinstven koncert Sergejevih hitova uz pratnju mladih nada i zvuke gudačkog orkestra koji će značiti i popularizaciju klasične muzike kod šireg auditorijuma kroz djela orkestarskog repertoara koji će se to veče čuti", naveli su iz PR službe Festivala.

U okviru Coca-Cola Stage-a, Festival pruža priliku publici da čuje popularnije muzičke zvuke, pritom vodeći računa da se zadrži visok nivo umjetničkog izraza.

"Tako su već u okviru serijala programa Coca-Cola Stage nastupala neka od najznačajnijih imena popularne muzike bivše Jugoslavije, od Arsena Dedića i Josipe Lisac do Amire Medunjanin, a u Kotoru su prvi put zajedno nastupili sjajni džez muzičari – pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić i, njima umjetnički i familijarno bliski vokali, Gabi Novak i Bisera Veletanlić", kazali su organizatori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.