Osumnjičeni za ubistvo Šabana Šaulića pušten iz pritvora
Šaulić

Izvještaj istražitelja za dvije nedjelje

Osumnjičeni za ubistvo Šabana Šaulića pušten iz pritvora

Vozač koji je, kako se sumnja, izazvao stravični saobraćajni udes i smrt srpske pjevačke legende Šabana Šaulića (67), pušten je iz pritvora, saznaju Novosti.

U kom gradu će se od sada nalaziti njemački državljanin turskog porijekla Alsin Levent (35) posle izlaska iz istražnog zatvora u Bilefeldu, zasada nije poznato javnosti. Turčinov advokat Jerit Šol tu informaciju nije htio da objelodani, jer su, kako tvrdi, "Leventu, u međuvremenu, upućene brojne prijetnje smrću".

U saobraćajki je poginuo i Šabanov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43), a treći saputnik, pjevačev kum Slobodan Stojadinović teško je povrijeđen. Nakon udesa Levent nije policiji naveo adresu stanovanja. Njegovo obrazloženje je tada, po riječima državnog tužioca Kristofa Makela, glasilo: "Rastao sam se od djevojke i iselio iz stana, još nemam drugi".

"Budući da je Levent sada dostavio tužilaštvu svoju adresu i da više nije aktuelna mogućnost bjekstva koja je postojala u momentu njegovog privođenja, prestala je potreba za Leventovim boravkom iza brave dok traje sudski postupak", kazao je Makel, u izjavi za "Vestfalen-blat", regionalni dnevnik iz Bilefelda.

Makel potvrđuje da je pitanje dana kad će podići optužnicu protiv čovjeka koji je kriv za smrt dvoje ljudi. Za to mu, kako je precizirao, nedostaje izvještaj eksperata, koji još nije kompletiran. Dobio je, međutim, kako tvrdi, obećanje da će ekspertski tim uskoro završiti svoj posao.

"Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Leventu se na dušu stavlja nemarna vožnja kojom je ubio dvije osobe", kaže Makel.

"Budući da je vozio pod dejstvom alkohola, nema sumnje da će se ponovo naći iza rešetaka, to jest, mora da računa na zatvorsku kaznu."

Nalazi obdukcije ne ukazuju na to da Šaulić, koji je sjedao na suvozačevom mjestu, i Kerić koji je upravljao "seat ibicom", nijesu bili vezani, piše njemački dnevnik.

Ovaj podatak biće izuzetno dragocjen u momentu izricanja presude Leventu. "Vestfalen-blat" podsjeća da je obdukcija, obavljena na odjeljenju sudske medicine u Minsteru, pokazala da je Levent bio bez ikakve sumnje pijan kad se, na auto-putu dva, bukvalno "zakucao" svojom "mazdom" otpozadi, u vozilo koje je stajalo u koloni.

Šaulić se sa dvojicom saputnika vraćao sa nastupa u "Farindi" - klubu u Bilefeldu. Pjevač je uspio da se oslobodi iz gotovo smrskanih kola i naslonio se na bankinu. Budući da mu je pukla aorta, uslijed čega je zadobio masivno unutrašnje krvarenje, praktično nije imao šansu da preživi.

Njemački ljekari su, odmah potom, izjavili da "takva povreda samo u izuzetno rijetkim slučajevima može da se sanira, ali nikako na terenu, bez adekvatne medicinske opreme". Nekoliko sati pošto je dopremljen u gradsku bolnicu u Bilefeldu, Šaban Šaulić je preminuo. Kerić je živio od nedjelje do utorka, kad je i takođe podlegao povredama. 

 

Izvor: Nezavisne

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.