U Čanju pronađeni mrtvi psi, Prijatelji životinja: Nadležni da procesuiraju počinioce

U Čanju pronađeni mrtvi psi, Prijatelji životinja: Nadležni da procesuiraju počinioce

Nevladinoj organizaciji Prijatelji životinja Podgorica su se obratili volonteri za zaštitu životinja iz Bara, sa informacijom da su u juče u samom centru Čanja zatekli nekoliko mrtvih pasa. U prvi mah su pomislili da se radi o trovanju, jer to nije rijetka pojava na teritoriji barske opštine, međutim nakon detaljnog pregleda leševa pasa, ustanovili su da je riječ o surovom ubistvu, jer su na njihovim tijelima bili vidljivi tragovi povreda, saopštio je izvršni direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica, Dragoje Vlahović.

On ističe da prema procjenama barskih volontera, leševi životinja se na tom mjestu, koje je vidno i nalazi se u strogom centru Čanja, pored samog puta, nalaze već nekoliko dana.

"Čudno je da niko od mještana nije reagovao i pozvao nadležne komunalne službe, ako imamo u vidu da u toku dana tuda prođe i po nekoliko stotina prolaznika. Taj podatak navodi na sumnju da mještani znaju ko stoji iza ovog zločina, pa ne žele da "podižu prašinu", kako ne bi bili otkriveni počinioci. Pitanje je samo kako se stanovnici okolnih kuća ne plaše širenja zaraze, jer su leševi životinja već u početnoj fazi raspadanja", kaže Vlahović.

5903944224097320892942166506910010746863616n

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica pozvala je nadležne organe Opštine Bar, kao i barsku policiju, da se momentalno pozabave ovim krivičnim djelom, kao i da pronađu i procesuiraju počinioce.

"Posao će im olakšati činjenica da se radi o naseljenom mjestu, te da je prosto nemoguće da niko od mještana nije čuo i vidio kad neko ubija pse. Vjerovatno u okolini postoje i nadzorne kamere, pa bi se izuzimanjem snimaka sa istih lako moglo doći do počinilaca ovog krivičnog djela. 

Na samom kraju, poznato nam je da su trovanja i ubijanja pasa u primorskim gradovima česta pojava, pogotovu u susret ljetnjoj turističkoj sezoni. Lako je zaključiti da opštinske službe i turistički radnici na taj način žele da smanje broj pasa lutalica, kako bi ih u toku turističke sezone bilo što manje, umjesto da taj problem riješe na zakonom propisan način, što smo im i objasnili u dopisima na koje se nisu udostojili čak ni da nam odgovore. Naša organizacija poručuje svima koji na ovaj način pokušavaju da riješe problem pasa lutalica, da im ne padne na pamet da to rade, jer to nije način, a ako su nesposobni da na zakonski i human način riješe problem napuštenih pasa, onda neka to javno kažu, pa ćemo im mi pomoći", zaključio je Vlahović.

5930604924097322859608631251669571610345472n

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.