Vlahović: Životinje umiru od gladi, reagujte dok ne bude kasno
Foto: Prijatelji životinja PG

Nadležne institucije da riješe problem skloništa za napuštene životinje na Pričelju

Vlahović: Životinje umiru od gladi, reagujte dok ne bude kasno

Predstavnici nevladine organizacije "Prijatelji životinja Podgorica" na čelu sa direktorom Dragojem Vlahovićem su posjetili privatno sklonište za napuštene životinje "Mali Veliki Raj" na Pričelju, na poziv vlasnice pomenutog skloništa Mirjane Vasiljević.

Kako se navodi u saopštenju ove NVO Vasiljevićeva se u minulih četiri dana suočava sa ogromnim problemom, jer su joj nesavjesne komšije gomilama zemlje i kamena blokirale prilaz skloništu, onemogućivši joj na taj način da dostavi hranu za preko dvjesta napuštenih životinja koje borave u njenom skloništu.

"Na taj način su ugroženi životi ovih životinja i samo je pitanje trenutka kada će početi da umiru od gladi, jer su zalihe hrane već potrošene. Obraćala se Vasiljevićeva nadležnim institucijama, kako bi joj se pomoglo u rješavanju ovog problema, međutim, ne samo da joj nisu pomogli, nego se niko od njih nije ni oglasio", saopšteno je iz NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Vlahović je sa lica mjesta pozvao nadležne institucije, sa akcentom na Glavni grad da se momentalno uključe u rješavanje ovog problema, "jer će u suprotnom oni biti odgovorni ukoliko neka životinja ugine usled gladi".

"Važno je naglasiti da su sve životinje u pomenuto sklonište preuzete sa podgoričkih ulica, što čelnike Glavnog grada dodatno obavezuje da urgentno reaguju", kazao je on.

Vlahović je takođe naglasio da na Pričelje nije došao kako bi rješavao neraščišćene imovinsko-pravne odnose između Vasiljevićeve i njenih komšija, već da to ostavlja nadležnim institucijama, ali da je kao ljubitelj životinja došao da veoma glasno pozove sve relevantne institucije da se odmah prihvate posla i riješe problem, jer vremena za čekanje i za prebacanje odgovornosti sa jednih na druge nema, sati su u pitanju.

Mirjana Vasiljević se zahvalila Vlahoviću, jer se jedini odazvao na njen poziv, ali i naglasila da je jako zabrinuta za živote životinja o kojima sama brine, te da će, ukoliko se problem ne riješi, ona biti prinuđena da otvori kapije svog skloništa i preko dvjesta napuštenih životinja vrati na ulicu, jer ne može gledati kako umiru od gladi.

"Na kraju, molimo i zahtijevamo od nadležnih institucija da se odmah založe, kako bi put do "Malog Velikog Raja" bio odblokiran, bez ikakve želje da utičemo na parnični postupak između komšija, koji će vjerovatno dugo potrajati, a zbog kog životinje ne smiju da trpe", poručio je Vlahović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.