Drugi kongres Demokrata 25. maja

Drugi kongres Demokrata 25. maja

U susret Drugom kongresu koji će se održati 25.maja, Demokratska Crna Gora je kako je saopšteno iz te partije već uveliko otpočela ozbiljne organizacione i tehničke pripreme za njegovo održavanje.

Završene su unutarpartijske pripreme na svim nivoima organizovanja. U svim opštinskim organizacijama Demokrata završen je kandidacioni postupak predlaganja kandidata za organe partija u novom sazivu (Glavni odbor, Predsjednik, Statutarna komisija i Nadzorni odbor), nakon čega su opštinski odbori, na održanim sjednicama, jednoglasno utvrdili kandidatske liste.

"Potom je na sjednici Glavnog odbora jednoglasno utvrđena lista od 900 delegata koji će 25. maja birati Glavni odbor Demokrata u narednom četvorogodišnjem mandatu.  Glavni odbor će brojati 122 člana, od čega se 90 bira na Kongresu, a 32 su članovi po funkciji, shodno Statutu Demokratske Crne Gore. Novi predloženi saziv Glavnog odbora čini 33% članova iz reda mlađih od 30 godina, 31% članova iz redova manje zastupljenog pola, 71% visokoškolaca, 8 doktora, 10 profesora, 5 magistara, 12 studenata i još 43 člana koji do sada nijesu bili članovi Glavnog odbora", navodi se u saopštenju.

Kongres će birati i Predsjednika Demokratske Crne Gore u naredne četiri godine. 

Ukupan broj učesnika Kongresa biće oko 1 400, gdje će, osim delegata Demokratske Crne Gore, biti prisutni i gosti iz zemlje, ali i regiona, saopšteno je iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.