Kim napustio Vladivostok četiri sata ranije

Kim napustio Vladivostok četiri sata ranije

Lider Sjeverne Koreje napustio Vladivostok i krenuo put Pjongjanga. Agencije javljaju da je Kim Jong Un Rusiju napustio četiri sata ranije nego što je planirano.

Lidera Sjeverne Koreje ispratili su ministar za razvoj Dalekog istoka Rusije i Arktika Aleksandar Kozlov, zamjenik ministra poljnih poslova Igor Morgulov, ambasador Rusije u Sjevernoj Koreji Aleksandar Macegora i guverner Primorskog regiona Oleg Kožemjako.

Kim je u prisustvu ruskih zvaničnika položio cvijeće, odajući počast vojnicima Rusije koji su poginuli na Pacifiku.

Državna agencija Sjeverne Koreje KCNA izvijestila je da je prvi sastanak Kima i predsjednika Rusije Vladimira Putina bio "dirljiv" i da je prošao u prijateljskoj atmosferi.

Kim je izjavio na sastanku s Putinom da će mir i bezbjednost na Korejskom poluostrvu u potpunosti zavisiti od budućeg stava SAD, prenokela je sjevernokorejska državna agencija KCNA.

"Situacija na Korejskom poluostrvu i u regionu sada je dostigla kritičnu tačku sa koje bi mogla da se vrati u prvobitno stanje pošto su SAD zauzele negativan stav na nedavnom, drugom samitu i pregovorima između Sjeverne Koreje i SAD", citirala je KCNA Kimove riječi.

Agencija je takođe prenijela da su se Rusija i Sjeverna Koreja dogovorile da preduzmu pozitivne mjere u više oblasti kako bi unaprijedile saradnju, uključujući ekonomiju , trgovinu, nauku i tehnologiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.