Iz Bijelog Polja krenuo Olimpijski karavan: Vrijednosti olimpijzma predstavljene najmlađima
Foto: Opština Bijelo Polje

Promocija takmičenja Igre malih zemalja

Iz Bijelog Polja krenuo Olimpijski karavan: Vrijednosti olimpijzma predstavljene najmlađima

Danas je iz Bijelog Polja krenuo olimpijski karavan, u okviru promocije Igara malih zemalja, najvećeg sportskog takmičenja koje se održati u Crnoj Gori.

Bjelopoljci su, između ostalog, na Glavnom gradskom trgu imali priliku da se druže sa našim olimpijskim reprezentativcima i volonterima.

DSC2762

Simonović, foto: Opština Bijelo Polje

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da karavan danas startuje iz Bijelog Polja, jer je cilj da i na sjeveru naše zemlje pokažemo, šta će se dešavati na samim igrama od 27. maja do 1. juna ove godine.

"Imaćemo Igre malih zemalja jedno prelijepo multisportsko takmičenje pravi izvorni olimpijizam koji je najviše sadržan u toj priči. Htjeli smo da kroz jedno ovakvo druženje vrijednosti olimpijizma i sjane poruke približimo i najmlađim građanima", kazao je Simonović, navodi se na sajtu opštine Bijelo Polje.

DSC2771

Maslovarić, foto: Opština Bijelo Polje

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju Marko Maslovarić kazao je da na zadovoljstvo svih građana Bijelog Polja Olimpijski karavan kreće baš iz našeg grada sa ciljem promocije Igra malih zemalja Evrope.

"Domaćin ovih igra je Crna Gora od 27. maja do 1. juna ove godine. Sigurno ne i slučajno je Bijelo Polje izabrano za prvu stanicu karavana, jer je ovdje osvjedočeni centar društvenih zbivanja, masovnošću, ali i sportskim elitizmom zasigurno predstavalja centar sporta na sjeveru Crne Gore. Ideja olimpijizma rođena u gradu bijelih rada u prvoj polovini 20 vijeka nastankom prvih sportskih društava na ovom prostoru, a vođena je velikim entuzijazmom diskretnih heroja ovog grada. Sportski duh začet u velikom broju sportista naših sugrađana koji su s posebnim uvažavanjem i ponosom nosili dres našeg Jedinstva i reprezentovali svoju ulicu, naselje, grad i državu danas je utemeljen u preko dvije hiljade sportista svih kategorija koji svakodnevno posjećuju sportska borilišta u gradu pored Lima. U dvadeset sportskih grana postoji 30 sportskih kolektiva" , istakao je Maslovarić.

DSC2759

Foto: Opština Bijelo Polje

Sponzor crnogorskog olimpijskog tima, Sport Vision je najmlađim predstavnicima gradskih škola, kroz zanimljivo takmičenje, donirao lopte za fudbal, odbojku i košarku, kao i druge brojne poklone.

Suvlasnik kompanje Bravera Petar Veličković izrazio je posebno zadovoljstvo što kravan kreće baš iz njegovog rodnog grada.

"Podržavali smo sportske manifestacije u Bijelom Polju i ranije, pa smo i danas među našim sugrađanima", kazao je Veličković.

Olimpijsku baklju prvi je podigao Vladan Rudić odbojakaš Jedinstva i reprezentativac Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.