Spektakl na nebu: Danas možete vidjeti nevjerovatan mjesec-PINK!
Ilustracija

Spektakl na nebu: Danas možete vidjeti nevjerovatan mjesec-PINK!

Ljubitelji nebeskih tijela širom svijeta imaće prilike da na nebu u petak posmatra pravi spektakl, odnosno Pink mjesec.

Ovo će biti ukupno četvrta pojava punog mjeseca ove godine, a iako mu je naziv Pink mjesec, njegovo ime je više vezano za cvetanje divljeg cvijeća nego za samo boju,prenosi Dejli mejl.

Vrijeme pojavljivanja punog mjeseca zavisi og toga gdje se on nalazi u svojoj orbiti na kretanju oko zemlje, zbog čega se on negde može vidjeti čak i po dnevnom svijetlu.

Tako će Amerikanci moći da ga vide ujutru oko 7.12 časova, u Kini počevši od 16 časova, dok će Francuska, Italija i Španija biti u mogućnosti da ga vide oko 13 časova po zapadnom vremenu, dok će istok Evrope imati prilike da ga vidi oko 14 časova.

Ljubitelji punog mjeseca u Crnoj Gori na nebu će moći da posmatraju ovaj fenomen oko 13 časova i 12 minuta.

Uoči punog Mjeseca osmotrite dobro kakve vam misli dolaze i šta osjećate. Ovo bi trebalo da bude vrijeme dubokog ispitivanja, zbog čega ćete možda imati potrebu da se povučete u osamu i zaštitite se od svijeta. Kao posljedica toga može se pojaviti prevrtljivost krajem mjeseca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.