Prekršajne prijave protiv osam lica zbog događaja ispred CEDIS-a

Prekršajne prijave protiv osam lica zbog događaja ispred CEDIS-a

Podgorička policija u vezi sa događajem od 10. aprila 2019. godine, ispred prostorija CEDIS-a kojom prilikom veća grupa građana nije dozvoljavala građanima koji su se nalazili u ovim prostorijama da ih nesmetano napuste kao ni lica koja vrše obezbjeđenje u zgradi CEDIS-a da nesmetano vrše poslove iz svoje nadležnosti, nadležnom sudu za prekršaje podnijela je prekršajne prijave protiv osam lica.

"Policija je protiv D.Đ. (51), V.L. (53), R.J. (49), M.K. (58) i N.G. (30) Sudu za prekršaje u Podgorici podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupkam zbog prekršaja iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru (drsko ponašanje na javnom mjestu).

Osim toga protiv D.S. (41), D.H. (32), i gore pomenutih lica R.J. i M.K. policija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekrašaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje službenog lica u vršenju zakonskih ovlašćenja)", saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, u vezi sa navedenim događajem protiv I.V. (40) policija je Sudu za prekršaje pondijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 10 Zakona o javnom redu i miru (fizički napada na javnom mjestu).

"Podsjećamo da se ispred prostorija CEDIS-s, 10. aprila 2019. godine, okupila grupa građana bez prethodne prijave javnog okupljanja Centru bezbjednosti Podgorica, iako je to bila obaveza organizatora u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.