Vlada Crne Gore solidariše sa narodom Francuske
Foto:Tanjug/AP

Vlada Crne Gore solidariše sa narodom Francuske

Vlada Crne Gore solidariše se sa francuskim narodom i predsjednikom Emanuelom Makronom, u pozivu za obnovu oštećene srednjovjekovne katedrale, Notr Dam u Parizu.

"Svjedočeći s tugom i žaljenjem teškom očtećenju katedrale Notre Dame, jednog od simbola svjetske kulturne baštine, Vlada Crne Gore izražava solidarnost sa francuskim narodom i predsjednikom Makronom u pozivu za njenu obnovu", objavljeno je na Twiter nalogu Vlade CG.

Požar u katedrali Notr Dam potpuno je ugašen nakon 9 sati borbe sa vatrenom stihijom, saopštio je danas portparol pariske vatrogasne službe.

Iz kancelarije pariskog tužilaštva je saopšteno da, bar za sada, isključuju mogućnost da je podmetnut ili da požar ima veze sa motivima povezanim sa terorizmom.

BBC prenosi da je jedan vatrogasac zadobio teže povrede prilikom gašenja požara.

Požar je izbio dok je Notr Dam bio usred rekonstrukcije, pa postoji mogućnost da bi uzrok mogao da bude u vezi sa obimnim renoviranjem, vrijednim šest miliona eura.Vjeruje se da je struktura katedrale sačuvana od potpunog uništenja, kao i dva tornja. Krov je potpuno izgorio, a zvonik se urušio. 
"Struktura je spašena", rekao je sinoć šef vatrogasne službe Žan-Klod Gale.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.