Poraz Budućnosti u Beogradu, Zvezda povela sa 2:0
Foto:ABA liga

ABA liga

Poraz Budućnosti u Beogradu, Zvezda povela sa 2:0

Košarkaši Crvene zvezde na svom parketu ubjedljivo su savladali Budućnost sa 107:69 i poveli sa 2:0.

Zvezda je prvi meč pred svojom publikom dobila i tako sklonila veliki teret sa svojih leđa, ali je ova serija daleko od gotove.

Budućnost je spremna da se revanšira crveno–bijelima za ubedljiv poraz iz prvog meča, dok je Zvezdina želja da u potpunosti odbrani domaći teren i titulu napadne u Podgorici.

Budućnost je u drugom meču igrala samo osam minuta, kada je i posljednji put bila u vođstvu (18:17), prenosi portal RTCG.

Domaćin je serijom od 14:1, za dva minuta krajem prve i početkom druge četvrtine, došao do vođstva od 31:19 u 11. minutu.

Razlika je u 12. iznosila 16 (40:24), a u samom finišu i tada rekordnih 20 poena (54:34).

Budućnost je početkom treće četvrtine zaostatak smanjila na minus 12 (56:44), ali je domaćin do kraja duplirao prednost i u 30. minutu poveo (76:51).

Razlika je u posljendjoj četvrtini iznosila i 40 poena (103:63).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Stratos Perperoglu sa 17, Kelvin Krisvel Rivers je dodao 14, dok je Ognjen Dobrić postigao 12 poena.

U ekipi Budućnosti, Nemanja Gordić je ubacio 11, a po poen manje Filip Barović i Džejms Bel.

U finalu igra se na tri pobjede.

Naredni meč biće odigran u srijedu u Podgorici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.