URA: Vuković da ispravi svoju bruku i spasi MRK
Muški rukometni klub Budućnost

URA: Vuković da ispravi svoju bruku i spasi MRK "Budućnost", od 24. oktobra druga priča

Sramno je da se od 1.7 miliona eura, kojima je u prethodnoj godini raspolagao gradski Sekretarijat za sport, gotovo nijedan cent nije dao kultnom MRK "Budućnost", koji je u tom periodu bilježio nevjerovatne rezultate - 3. mjesto u crnogorskoj ligi, a srebrnu medalju u Kupu. Pozivamo odlazeće rukovodstvo Glavnog grada da u narednih mjesec i po dana riješe problem koji su stvorili i isprave sopstvenu bruku, šta se svakako više neće dešavati od 24. oktobra ove godine, ukazala je podgorička URA.

URA je oštro reagovala povodom najave muškog rukometnog kluba "Budućnost" da razmišljaju o obustavljanju svog rada, zbog toga što Glavni grad i gradonačelnik "nisu ispunili data obećanja i obezbijedili minimum finansiranja tog kluba".

"Niko ne spori da ŽRK i KK "Budućnost" zaslužuju veća sredstva od drugih institucija sporta (u 2021. godini su dobili 450 hiljada eura), ali se manjim sportskim kolektivima poput MRK "Budućnost" moraju omogućiti elementarni uslovi rada, kako bi razvijali muški rukomet u najvećem gradu naše države. Kada se ostvaruju rezultati na evropskim takmičenjima, svi su tu da navijaju i kupe poene, a kada treba uložiti minimum novca svih nas, da ti rezultati budu još bolji, onda gradonačelnik i gradske vlasti ćute kao zaliveni. Srećom, takvu praksu radikalno mijenjamo već od 24. oktobra!", ukazala je podgorička URA.

URA ističe da je samo od sredstava koje je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković utrošio na svoja službena putovanja u prethodnoj godini (skoro 26 hiljada eura), MRK Budućnost mogla funkcionisati značajno bolje i bez brojnih problema sa kojima su se borili tokom šampionata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.