Partizan se mučio ali ipak na kraju pobijedio Mornar: Barani priredili doček za Obradovića
Foto: KK Mornar Barsko zlato

Partizan se mučio ali ipak na kraju pobijedio Mornar: Barani priredili doček za Obradovića

Košarkaši Partizana odigrali su sjajno prvo poluvreme u Baru, mučili su se tokom drugog, prijetila je opasnost da pognutih glava napuste teren, ali su ipak smogli snage da pobjede sa 66:64, pa sada imaju skor 10-2, a Mornar 4-8.

Najefikasniji u sastavu Partizana, bili su Alen Smailagić sa 15, Balša Koprivica sa 14, Zak Ledej sa 11 i Gregor Glas sa osam poena. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nemanja Gordić sa 18, Tejlor Smit sa 10, Vladimir Mihailović i Marko Jeremić sa po osam.

Posle zaista sjajnog dočeka koji su Barani priredili Željku Obradoviću, uz prigodne poklone i ovacije sa tribina, koje bi sigurno bile ispunjene do posljednjeg mjesta da su to mjere u borbi protiv koronavirusa dozvoljavale, Partizan je uz dobru odbranu, raspoloženog Balšu Koprivicu dobro počeo meč, prilično brzo pobjegao na 22:8.

Mihailo Pavićević je dva puta tražio minut odmora, kako bi zaustavio nalet “crno-bijelih”, kako bi pronašao modus da vrati ekipu u egal, ali na kraju ovog perioda igre, na semaforu je pisalo 27:16, uz 12 poena Balše Koprivice.

Tokom drugog kvartala, Partizan je odbranom kontrolisao dešavanja na parketu. Barani su za tri poena šutirali 1-10, imali su osam izgubljenih lopti. Izabranici Željka Obradovića su na kraju prvog poluvremena vodili sa 43:29. Prevagu na tasu Partizana, donijeli su Balša Koprivica sa 14, Zak Ledej sa sedam i Gregor Glas sa šest poena. Kod Barana, Vladimir Mihailović je postigao osam, Nemanja Gordić i Tejlor Smit po šest poena.

Partizan je za sedam minuta igre u trećoj dionici postigao svega tri poena, do kraja ovog perioda igre šest, ali Barani nisu uspjeli u potpunosti da materijalizuju veliku ofanzivnu krizu rivala, odnosno dobru igru u odbrani, jer je Partizan imao prednost od osam poena – 49:41. Barani su definitvno imali za čim da žale, jer su promašli dosta šuteva za tri poena iz otvorenih pozicija.

Uslijedila je velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Mornar je nekoliko puta stizao do minus pet, ali je Partizan uspijevao da održava meč van dometa Barana, dobrom odbranom, ofanzivnim skokovima, odnosno poenima posle istih.

Partizan je na četiri minuta prije kraja pobjegao na 59:50, ali se Mornar nije predavao. Nastojao je da uvede meč u triler završnicu, nastojao je da stigne do preokreta i pobjede. Na 120 sekundi prije kraja, Nemanja Gordić je posle četiri uzastopna poena, smanjio na 55:59, uslijedila je greška Partizana, Gordić je promašio zicer, a Alen Smailagić pogodio trojku za 62:55.

Tu nije bio kraj drami. Mornar je mini serijom uspio da stigne do 59:62, na 30 sekundi prije kraja. Smailagić je promašio polaganje, do ofanzivnog skoka je stigao Ledej, koji je pogodio dva slobodna bacanja za plus pet. U tom trenutku, pitanje pobjednika je riješeno.

U narednom kolu ABA lige, Partizan će odmjeriti snage sa ekipom Mege, dok Mornar gostuje SC Derbiju u Podgorici. U međuvremenu, izabranike Željka Obradovića u osmom kolu Evrokupa očekuje gostovanje Lokomotivi u Rusiji. 

Sport klub

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.