Potrebna pomoć samohranom ocu trojice dječaka iz DG: Žive u trošnoj kući koja je bila staja
Goran sa sinovima

Apel Banke hrane

Potrebna pomoć samohranom ocu trojice dječaka iz DG: Žive u trošnoj kući koja je bila staja

Fondacija Banka hrane uputila je apel svim ljudima dobre volje da pomognu samohranom ocu Goranu Pavićeviću iz Danilovgrada koji živi u teškim životnim uslovima sa tri sina.

Goran je samohrani otac maloljetnih dječaka, Ilije od 7 godina, Luke od 13 i Lazara od 14 godina. Žive u Danilovgradu, u mjestu Međice.

IMG0689

Iz Fondacije Banka hrane isitču da se bori sa teškom životnom realnošću da odhrani, vaspita i napravi dobre ljude od trojice dječaka.

Djeca pješače po 6 km do škole u oba pravca. Oskudna i trošna kuća u kojoj žive je prije njihovog useljenja bila staja za krave.Sada u njoj živi četvoročlana porodica u teškim uslovima. Zbog loših odnosa sa suprugom došlo je do razvoda. Djeca su pripala majci, a Goran je uspijevao da im plaća stan u Podgorici, međutim supruga mu nije dozvoljavala da viđa djecu.

"Majka se nije mnogo brinula o djeci, tako da su ona često završavala na ulici. Otac odlučno uzima djecu kod sebe, a sud mu ih kasnije i dodjeljuje na starateljstvo. Dok su djeca bila sa majkom, socijalnu pomoć su primali, ali kada su predata ocu ona je ukinuta", navode iz Banke hrane.

IMG0691

Goran živi na porodičnom imanju.

Obzirom da podjela imanja među naslednicima nije zakonski već samo usmeno završena Goran nema svoju imovinu. Njemu nije jasno zašto, ne može da da prima socijalnu pomoć.

"Zašto njegova djeca nemaju tu pomoć od države kada veoma teško žive, pita se on. Nikada nije tražio  pomoć ni od koga. Trudio se da od svog teškog  ada prehrani djecu.Sa pozajmljenom šegom i starom “Lada Niva” -om odlazi u šumu, ne bi li svojoj djeci zaradio koru hljeba", navodi se iz Fondacije.

IMG0692

Ističu i da je stanje u kući u kojoj žive haotično.

"Nemaju osnovne uslove za život. Kuća je neomalterisana, stolarija skroz propala ,patosi su u fazi raspadanja, djeca krevete nemaju. Imaju dvije fotelje,na kojima spavaju. Ormari ne postoje, imaju samo neke police koje su inprovizovano napravljene. Kupatilo je napravljeno ali treba ga komplet srediti. Ova porodica nema ni električni šporet u kući", kažui z Banke hrane.

IMG0697

Djeci je ističu potrebna hrana, odjeća, obuća br 31,41,42.

Mjesečno je potrebno platiti struju, vodu, kupiti djeci šta treba za školu.

"Djeca su više gladna nego sita. Oni čak i sami se potrude da rade za dnevnicu i daju je ocu da bi kupio hranu.Dragi ljudi, molimo Vas da svi pomognemo ovoj porodici da bi djeca bar malo osjetila boljitak u svom životu", poručuju iz Banke hrane.

Žiro račun je kod CKB na ime oca Gorana Pavicevica br.računa 510000000116811417 Filijala 97-55101 Danilovgrad, ako želite novcem pomoći

Kontakt porodice možete dobiti na tel 069 495 680 , na e mail [email protected] ili u inboxu na Facebook stranici.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.