Svjetska banka odobrila pomoć Ukrajini od 1,49 milijardi dolara
Svjetska banka

Svjetska banka odobrila pomoć Ukrajini od 1,49 milijardi dolara

Bord izvršnih direktora Svjetske banke (SB) odobrio je 1,49 milijardi dolara dodatnog finansiranja za Ukrajinu, saopšteno je iz te međunarodne finansijske institucije.

Nova sredstva su dio ukupnog paketa podrške od preko četiri milijarde dolara koji mobiliše SB, prenose Nezavisne novine.

Paket uključuje finansijske garancije Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije, Litvanije, Letonije i drugih država.

SB očekuje da sredstva iz ovog projekta budu iskorišćena za isplatu plata državnim i socijalnim radnicima.

Predsjednik SB, David Malpass, naveo je u saopštenju da banka radi sa zemljama donatorima na mobilizaciji finansijske podrške i da preduzima mjere kako bi pomogla da se Ukrajincima omogući pristup zdravstvenim uslugama, obrazovanju i socijalnoj zaštiti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.