Tajvan najavio pomoć Ukrajini od 56 miliona dolara
Ilustracija

"Ukrajina je model za Tajvan"

Tajvan najavio pomoć Ukrajini od 56 miliona dolara

Tajvanski ministar spoljnih poslova Džozef Vu izjavio je danas da će Tajvan Ukrajini uputiti 56 miliona dolara pomoći za obnovu infrastrukture uništene u ruskoj invaziji.

"Ukrajina je model za Tajvan", rekao je Vu na sastanku sa ukrajinskim i litvanskim poslanicima u Tajpeju.

Prema njegovim riječima, Ukrajina i Tajvan se bore za slobodu i demokratiju.

"Znamo da će Ukrajina pobijediti. Ukrajina će pobijediti! Slava Ukrajini i pobijedićemo sa Ukrajinom", dodao je ministar.

Donacija od 56 miliona dolara koju je najavio i koju tek treba da odobri tajvanski parlament biće iskorišćena posebno za obnovu ukrajinskih škola i bolnica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.