Lavrov: Crna Gora će morati da kupuje američko oružje
Sergej Lavrov

To se "nikome neće svidjeti"

Lavrov: Crna Gora će morati da kupuje američko oružje

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da će nakon ulaska Crne Gore i Sjeverne Makedonije u NATO u tim zemljama nići i vojni objekti Alijanse, kao i da će te zemlje ubuduće morati da troše dodatan novac na kupovinu američkog oružja, ali da se to "nikome neće svidjeti", prenosi Pobjeda.

Pored toga, to će ujedno značiti i da će se vojna infrastruktura još više približiti istoku, od čega Evropa neće mirnije spavati, upozorio je on.

Lavrov se u intervjuu za "Moskovski komsomoljec" osvrnuo i na vrijeme kada je tek krenula kampanja za učlanjenje Crne Gore i Makedonije u NATO, ocijenivši da je to rađeno apsolutno "bez svakog pardona".

"U Makedoniji su organizovali referendum uz najgrublje kršenje Ustava, prije svega, jer Ustav nalaže da se na plebiscit iznosi isključivo jedno pitanje, dok je u ovom slučaju pitanja bilo tri – da li želite da Makedonija uđe u sastav EU i da zarad toga promijeni ime", podsjetio je Lavrov i ocijenio da je to bilo izuzetno "kvarno".

Govoreći o optužbama na račun Rusije da se miješala u organizaciju referenduma, Lavrov je rekao da to nije bilo fer, jer je Moskva isključivo nastojala da skrene pažnju na poštovanje makedonskog ustava, na osnovu kog makedonski ministri nijesu imali nikakvog prava da potpišu Prespanski sporazum.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.