Haos u Venecueli se nastavlja: Probijene blokade, narod u potrazi za hranom i ljekovima (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Duž granice sa Kolumbijom

Haos u Venecueli se nastavlja: Probijene blokade, narod u potrazi za hranom i ljekovima (FOTO)

Više stotina građana Venecuele probilo je u utorak barikade duž međunarodne granice sa Kolumbijom, saopštila je kancelarija za migracije u Bogoti.

Kancelarija je, takođe, upozorila predsjednika Venecuele Nikolasa Madura da će biti odgovoran ukoliko iskrsnu bilo kakvi problemi, prenosi Rojters.

Maduro je u petak postavio blokade na mostovima, koji spajaju Kolumbiju i Venecuelu, kako bi spriječio pokušaje, koje podržavaju SAD, da se stotine tona humanitarne pomoći dostavi njegovoj zemlji.

1758771apff

Foto: EPA

Građani Venecuele su potom, pošto su mostovi blokirani kontejnerima i kamionima, prelazili preko rijeke Tahire, koja razdvaja dvije zemlje, kako bi stigli do kolumbijskog grada Kukute, u potrazi za hranom, ljekovima i radnim mjestima.

Međutim, ističe Rojters, to više nije moguće zbog obilnih padavina, koje traju proteklih nekoliko dana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.