Dan kad je Srbija stala: Građani blokirali državu, traže povlačenje Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji
Protesti u Beogradu, Foto: Instagram

Dan kad je Srbija stala: Građani blokirali državu, traže povlačenje Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji

Građani širom Srbije koji su se okupili na nekoliko desetina lokacija u 14 sati, nakon dva sata blokada počeli su da se razilaze. Skupvi su prošli bez većih incidenata, zabilježen je nemio događaj na Novom Beogradu klada je bahati vozač udario jednu djevojku, dok su u Novom Sadu i Beogradu incidente pravile huliganske grupe koje su demonstranti uspjeli da rastjeraju.

Građani su blokirali saobraćajnice u više gradova nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da na taj način izraze protest protiv Rio Tinta i zakona o eksproprijaciji, koji još nije potpisao predsednik Srbije, i potpisanog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Protesti uglavnom protekli mirno, ili uz manje incidente, osim u Novom Sadu, gde je izbila tuča u kojoj su, prema dostupnim informacijama, povređene četiri osobe.

Kako su javili reporteri N1, Nova S i Newsmax adria - na onim mjestima gdje su protesti bili prošle subote ovoga puta je bilo mnogo više građana.

Primijetili su i policiju u civilu, a uniformisanih policajaca gotovo da nije bilo. Iznad Sava centra primijećeno je više dronova. Inače, protest je počeo u 14 sati, petnaestak minuta ranije je počeo kod Sava centra u Beogradu, a završen je u 16h.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić od 15h razgovara sa meštanima Gornjih Nedeljica iz okoline Loznice.

Incident u Novom Sadu: U tuči tokom blokade povrijeđen mladić

Jedan mladić je pretučen tokom protesta u Novom Sadu, prenosi N1.

Naime, prvo je došla grupa od 20, 30 mladića koja je provocirala demonstrante, gađala ih flašama i kamenjem. Kako navodi reporterka N1, jedna od bačenih flaša je pogodila demonstranta.

Nakon toga su se povukli, ali su se ponovo vratili i došlo je do sukoba sa demonstrantima. U tom sukobu je, prema nezvaničnim informacijama, povrijeđen mladić. Povrijeđeni je prema nekim informacijam, pripadnik navijačke grupe.

Na demonstracijama u Novom Sadu nije bilo vidljivog prisustva policije.

Prema navodima agencije Beta, u tuči je učestvovalo stotinjak ljudi, kao i da su oni koji su izazvali tuču – pobjegli sa lica mjesta.

Tuča kod Pupinovog mosta u Zemunu

Tokom blokade saobraćajnice kod Pupinovog mosta u Zemunu došlo je u jednom trenutku do tuče.

Kako javlja reporter N1, vozač automobila je pokušao da probije blokadu građana i tada je ušao u sukob sa jednim muškarcem.

Okupljeni su potom razdvojili muškarce.

Građani su blokirali saobraćaj tako što su prelazili pešački prelaz u grupi.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.